Szeptembertől megváltozik a budapesti parkolás

Új parkolási rendszer Budapesten.

 

Budapesten jelenleg huszonhét parkolási zóna található, mely helyett a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján csupán négy zóna marad, ezzel segítve az egyszerűbb parkolást a fővárosban.

A zónákban az alábbi árazás lép életbe szeptembertől:

  • A zóna: 600 forint/óra, reggel 8 és este 22 óra között,
  • B zóna: 450 forint/óra, reggel 8 és este 20 óra között,
  • C zóna: 300 forint/óra, reggel 8 és délután 18 óra között,
  • D zóna: 200 forint/ óra, reggel 8 és délután 18 óra között 
A YourParking Hungary legfejlettebb okos parkolásgátlójával yourparking.hu

Az A-B-C zónákban további 3 órás időkorlátozás kerül bevezetésre. 

Balogh Samu a főpolgármester kabinetfőnöke arról nyilatkozott a HVG-nek, hogy az új zónarendszer, az árváltoztatás, valamint az időkorlát bevezetése az autók gyorsabb cserélődését eredményezi majd, ezzel javítva a parkolóhelyek hatékonyságát. Így az utcai parkolóhelyek elsősorban a rövid időtartamú és gyors parkolásoknak kedveznek majd. Ez azért is lényeges, mert Balogh elmondása alapján rengeteg panasz érkezik a parkolóhelyek telítettségéről, azt remélik az új zónák eredményeként az autósok elkezdik használni az amúgy rengeteg kapacitással bíró mélygarázsokat.

A zónahatárok nem követik a kerülethatárokat, azonban minden zónában megjelennek majd új, egységes információs táblák, melyek segítségével egyértelműen látszik majd az adott zóna óradíja és tulajdonságai.

Az új zónarendszer a rengeteg előnye mellett sajnos az árak átlagosan 10%-os emelkedését is eredményezi majd, így a magántulajdonú parkolóhelyek és mélygarázshelyek kihasználtsága egyre égetőbb kérdéssé válik. Az üres kapacitások kihasználása nem csak az autók gyorsabb cserélődésével érhető el, hanem a magánparkolóhelyek rövidtávú kiadásával és megosztásával is.

A YourParking Hungary legfejlettebb okos parkolásgátlójával te is kiveheted a részed a könnyebb parkolás megteremtésében. Parkolásgátlóinkkal használd ki úgy parkolóhelyed, mint eddig még soha! Oszd meg barátaiddal, családoddal vagy add bérbe amíg nem vagy otthon az általad meghatározott időszakban és óradíj ellenében!

Nincs saját parkolóhelyed, de szeretnél könnyebben parkolni? Töltsd le applikációnkat, mellyel használhatod vagy akár előre le is foglalhatod az elérhető YouParking parkolásgátlók egyikét és légy te is részese a YourParking élménynek!

 

A jövő parkolása megérkezett! 

Hamarosan itt is találkozunk!

Közösségi média-oldalaink most még fejlesztés alatt állnak, de hamarosan ezeken a felületeken is elérhetsz minket!

Addig is böngéssz tovább a honlapunkon, ha pedig kapcsolatba szeretnél lépni velünk, tedd meg bátran elérhetőségeink egyikén (katt ide)!

We are working hard on developing the app. You have to wait a bit, but see you soon there!

légy te is részese a YourParking élménynek yourparking.hu