Parkolás – költség vagy pénzkereseti lehetőség?

Parkolás – költség vagy pénzkereseti lehetőség?

A parkolásról, főleg a városi parkolásról legtöbbször az jut eszünkbe, hogy költséges. Attól függően, hogy milyen zónában tettük le a kocsit, Budapesten 200, 300, 450 és 600 Ft-os óradíjakkal is találkozhatunk, de Győrben 200 és 520, Szegeden 150 és 600 Ft között alakulnak az óránkénti árak. A budapesti belvárosban akadnak olyan zárt parkolóházak, ahol az óradíj 850 Ft is lehet, egy-egy napi parkolási jegy pedig akár 10 000 Ft-ba is kerülhet. Arról korábbi cikkünkben írtunk, hogy milyen egyéb költségei lehetnek a parkolásnak.

Ha van saját tulajdonú parkolóhelyed, akkor persze elkerülheted a költségeket, de az ember jellemzően nem rendelkezik mindenhol saját parkolóhellyel, amerre éppen utazik, viszont az otthona közelében sok esetben igen. Mi a helyzet a saját parkolóhelyünkkel?

Mi a helyzet az elszalasztott bevétellel?

Egy kimutatás szerint a magyar munkába járók átlagosan majdnem 10 órát tartózkodnak munkahelyükön, aki autóval jár, annak a gépjárműve ennyi ideig van távol az otthonától. Ha olyan helyen laksz, ahol az utcán fizetni kell a parkolásért, és a te parkolóhelyed minden hétköznap 10 órát üresen áll, akkor egy hónapban komoly összegű bevételt szalasztasz el. Kalkuláljunk egy hónapban 20 munkanappal. Tegyük fel, hogy a munkába indulásod és az onnan való hazaérkezésed biztonsági zónája 1-1 óra. Akkor minden hétköznap 8 órában hasznosíthatnád parkolóhelyedet. Kalkuláljunk különféle szcenáriókkal. Ha 200 Ft-os zónában élsz, ott a parkolóhelyedet potenciálisan 20 munkanapon, 8 órában 20×8×200 Ft-ért tudnád kiadni. Ez havi 32 000 Ft. Ha 300 Ft-os zónában élsz, akkor 48 000 Ft, ha 450 Ft-os zónában, akkor 72 000 Ft, ha pedig a 600-as területen, akkor ez havi 96 000 Ft potenciálisan meg nem szerzett bevételt jelent.

Persze a kalkulációt lehet finomhangolni. Ha nem laksz nagyon forgalmas helyen, akkor valószínűleg a 100%-oshoz képest alacsonyabb lesz a parkolóhelyed kihasználtsága. De vannak olyan szituációk, amikor napokra elutazol, és a saját autóddal mész, ilyenkor a napi 10 óra kihasználatlanság rögtön napi 24-re módosul.

De hogyan csinálhatok bevételt a parkolóhelyemmel?

A YourParking okos parkolásgátlójával megoldható ez is. A megvásárolt eszközt a tulajdonos a YourParking applikációjának segítségével kiadhatja parkolásra. Az applikációt letöltők térképen láthatják a közelükben lévő szabad, YourParking okos parkolásgátlóval felszerelt helyeket, és szintén az alkalmazás segítségével lefoglalhatják azt, parkolhatnak adott helyen, és a mobilon keresztül ki is fizethetik parkolásukat. A felhasználók előre foglalhatnak parkolási időt, megtervezhetik parkolásukat, és az érkezésükkor biztosra vehetik, hogy rendelkezésükre fog állni a parkolóhely. Hosszas keresgélés nélkül, néhány másodperc alatt lenyithatják a szabad eszközt, és megkezdhetik parkolásukat.

A parkolóhely kiadójának nincs más dolga, mint meghatározni, hogy mennyi ideig szabad a kiadni szándékozott parkolóhelye, és innentől a rendszer teljesen automatikusan, az alkalmazás segítségével működik. A parkolni vágyó az applikációval tudja nyitni és zárni a parkolóhelyet. A parkolási idő lejárta előtt értesítést kap a telefonjára, illetve az esetleges lejárta után rövid türelmi idő rendelkezésre áll a távozásra. A türelmi idő túllépése után jelentősen magasabb óránkénti parkolási díj biztosítja azt, hogy a parkolóhely bérbeadója visszakaphassa parkolóhelyét.

YourParking advanced smart okos parkolásgátló

Mennyi idő alatt térülhet meg YourParking parkolásgátlóm?

A megtérülési idő több tényezőtől függhet. Egyrészt a parkolóhely kihasználtságától. Ha forgalmas helyen van a kiadandó parkolóhelyed, akkor jó eséllyel gyorsabban visszajön a termék ára. Ha olyan helyen élsz, ahol magasak az utcai parkolási díjak, akkor szintén rövidebb megtérülési idővel kalkulálhatsz. A YourParking okos parkolásgátló aktuális áráról a termék adatlapján tájékozódhatsz.

Források

bkk.hu
gyorszol.hu
penzcentrum.hu
portfolio.hu
uniqafirstsite.hu

Hamarosan itt is találkozunk!

Közösségi média-oldalaink most még fejlesztés alatt állnak, de hamarosan ezeken a felületeken is elérhetsz minket!

Addig is böngéssz tovább a honlapunkon, ha pedig kapcsolatba szeretnél lépni velünk, tedd meg bátran elérhetőségeink egyikén (katt ide)!

We are working hard on developing the app. You have to wait a bit, but see you soon there!

légy te is részese a YourParking élménynek yourparking.hu